Beépíthető konyhai gépek. Miért érdemes ezeket választani?

Amikor lakást alakítunk át, esetleg új otthon álmodunk meg magunknak, akkor gyakran merül fel bennünk a kérdés, hogy vajon beépíthető vagy szabadon álló konyhai berendezéseket érdemes választani. Manapság már egyértelműnek tűnhet a válasz, hiszen szinte minden konyhát megterveztetünk, hogy pontosan passzoljon az adott helyiségbe.

De nézzük meg részletesen, hogy miért is jobb megoldás, ha beépített gépek mellett döntünk.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak ezeknek az eszközöknek. Kitérünk arra, hogy mikben érdemes gondolkodni.

Beépítve mindenkinek jobb

Kardinális kérdés lehet, hogy most akkor az olcsóbb szabadon álló vagy a helyet alig foglaló, a konyhába sokkal jobban illeszkedő beépíthető gépek közül válasszunk. Pedig talán mindenkiben ott a válasz, hiszen vitathatatlan előnyei vannak annak, ha olyan típust veszünk, ami tökéletesen passzol a konyhába, az enteriőrbe, így ezek az érvek szinte azonnal megbillentik a mérleg nyelvét.

A nagyobb háztartási gépek közé tartoznak a mosogatógépek, a mosógépek, a főzőlap, vagy éppen a sütő, de ide sorolhatjuk a naponta többször használatos hűtőszekrényt, az elszívót, vagy éppen a reggel elsőként bekapcsolt kávéfőzőt is. Mielőtt ezeket a készülékeket megvesszük, általában alaposan átgondoljuk, hogy végül melyiket rendeljük meg. Nemcsak a márka, a típus, a használhatóság, hanem a stílus és a minőség, valamint a gép pontos helye is szerepet játszik abban, hogy végül mire esik a választásunk.

Azonban míg egy kávéfőzőt nem kell beépíteni, addig a mosogatógép, a hűtőszekrény, valamint a főzőlap és a sütő esetében nemcsak a tökéletes működés a cél, hanem az is, hogy azok tényleg belesimuljanak a környezetükbe. A lényeg, hogy kívülről senki se tudja, hogy a bútorlap mögött egy eldugott kamraszekrény vagy pedig egy hatalmas hűtő lakozik.

Milyen előnyei vannak a beépíthető berendezéseknek?

Az egyik legfőbb érv, hogy ezeknek köszönhetően lehetőségünk van variálni a készülékeket. Nem kell a főzőlap alá helyezni a sütőt, sőt, annak még csak alulra sem kell kerülnie. Manapság egyre gyakoribb, hogy szemmagasságba építik be, ezáltal sokkal könnyebben és funkcionálisabban lehet azt használni. Amire azonban érdemes ügyelni, hogy a mikrohullámú sütő sose kerüljön túlzottan magasra, hiszen ez egy forró leves vagy főzelék esetében akár balesetveszélyes is lehet.

Ami viszont jó hír, hogy kisebb fürdőszoba esetén nyugodtan kerülhet a konyhába a mosógép, hiszen nem látszik ki, nem zavarja az egységes megjelenésű konyhát. A beépített berendezések főleg modern és minimál stílusú otthonokban kapnak helyet, de ma már nem ritka, ha eltérő stílushoz is ilyet választanak. A beépíthető háztartási készülékek előnye tehát, hogy belesimulnak a környezetükbe, alig észrevehetőek, rugalmasan tudjuk őket elhelyezni, kényelmesebb használatot eredményeznek, nem beszélve az egyedi dizájnról.

Beépíthető kávéfőző?

Ma már minden lehetséges. A számtalan féle és fajta kávéfőzők közül egyre többen választják a beépíthető modelleket, hiszen nem foglalnak felesleges helyet a pulton, sokkal minimalistább és letisztultabb lesz tőle az otthon ezen része. A látvány rendezett, a használat kényelmes, a kávé pedig isteni. Tényleg olyan érzése van tőle az embernek, mintha egy specialty kávézóban fogyasztana el egy eredeti arabica kávét. Ugyanúgy létezik belőle állítható tejhab rendszeres készülék, mint a szabadon álló típusok esetében.

De mi történik, ha szervizelésre van szükség?

Felmerülhet a kérdés, ha be van építve egy háztartási nagygép, akkor nem-e okoz problémát annak szervizelése, ha meghibásodik. Ezzel kapcsolatban azonban semmi különbség a sima és a beépíthető típusok esetében, csupán pár apróságra kell odafigyelni. Az egyik ilyen, hogy az előző beépített berendezéssel azonos méretet válasszunk – legalábbis, ha cseréről van szó -, hiszen annak már megvan a kialakítása, ahova az új készülék kerülhet. Szervizelés esetén pedig nagyon könnyen ki lehet szerelni, megjavíttatni, majd mehet is vissza a helyére.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz