Egy érdekes eszköz, a zuhanyfolyóka

Egyre több könnyűszerkezetes házban tűnik fel a zuhanyozó, mivel a mai, rohanó világban sokszor csak egy gyors tisztálkodásra van lehetőség. Ráadásul a fürdőkád nagyobb helyet foglalhat el, a beépítése nehézkesebb és nem is mindenki szeret a forró vízben feküdni.

Az építőanyagok és módszerek fejlődésével azonban a zuhanyozáshoz már nem kényszerülünk a gyakran gyenge minőségű kabinokat választani, hanem igen szép sarokzuhanyozók építhetők ki. Ezekhez felhasználható tálca, de ma már nagyon gyakori, hogy a padlóba vájt lefolyót használnak a víz felfogására. Ennek fő eleme a zuhanyfolyóka, mely sokkal több, mint csak egy rés a földön. Ebben a cikkben ennek az alkatrésznek nézünk utána, hiszen helyes kiválasztása sok költségtől és idegeskedéstől kímélhet meg minket.

Mire figyeljünk a zuhanyfolyóka kiválasztásánál?

A zuhanyfolyóka néhány ezer forinttól több tízezer forintos árig mindenféle kivitelben elérhető, ahol az olcsóbb darabok gyakran a minőségen spórolnak. Mivel ez az eszköz arra szolgál, hogy a bele csorgó vizet és tisztálkodószereket a csatornába továbbítsa, ezért érdemes a minőséget választani. Bár ára még a több tízezer forintos prémium darabok esetén sem a legdrágább tétel egy vadiúj könnyűszerkezetes háznál, későbbi ki- és beszerelése, a bontás, a munkadíj már fájó tétel lehet.

Saját érdekünkben ne használjunk műanyag zuhanyfolyókákat, mert ezek könnyebben elroppanhatnak és cseréjük szükséges. A legjobbak a rozsdamentes acélból készült termékek, ezek nem csak szépen néznek ki, hanem az évek alatt sem rozsdásodnak meg. Ha ilyet szereltetünk be, akkor már csak rendszeresen karban kell tartani, hogy ne duguljon el.

A zuhanyfolyóka is több részből áll, amelyből általában csak a felső rácsot látjuk, de valójában egy komplex szerkezetről van szó. Ez esetben is igaz, hogy az olcsóbb változatokat a beépítés helyén kell összeszerelni, ahol a tömítés minősége, a szakember ügyessége mind kockázati forrás lehet, ami hamar szivárgásban vagy nem megfelelő működésben nyilvánulhat meg. A prémium termékek esetében ezeket gyakran gyárilag összeszerelik, jó minőségben, így sokkal kisebb a hibalehetőség is.

Figyelni kell a rácsra is, mivel ez az a rész, amivel nap, mint nap érintkezünk. Az olcsóbb eszközök réseit néha nem dolgozzák ki megfelelően, emiatt sorjásak és sérülést okozhatnak. A túl nagy lyukakkal rendelkező típusokba pedig beakadhat a lábunk. A legjobb, ha olyan megbízható gyártót választunk, aki már jó ideje a piacon van, és nem csak a minőségre ügyel, hanem kialakult nála az a know how, amire már jól használható termékeket lehet építeni.

Ha ezeket az aspektusokat átgondoljuk, esetleg kicsit utána járunk a dolgoknak, akkor egy nagyon jól teljesítő és használható zuhanysarkot kapunk. Ellentétben a zuhanytálcákkal, az épített zuhanyozó nem fog eltörni alattunk, nem szivárog és rugalmasabb a méretek tekintetében is. A minőségi zuhanyfolyóka pedig egy szépen kinéző és kevésbé meghibásodó módot kínál a víz elvezetésére, ezért emiatt sem kell aggódnunk.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz