Készházak különböző méretben

Manapság egyre népszerűbbé váltak a készházak, hiszen amellett, hogy gyorsan felépülnek, maga az építkezés is jóval környezetbarátabb, mint egy tégla épület esetében. Ez a típus könnyebben és olcsóbban fűthető, jó hangszigetelő képességgel rendelkezik, nem utolsó sorban mutatós, modern és stílusos.

A tervezés során azonban alaposan át kell gondolni a szobák és a vezetékek helyét, hiszen itt nehezebb utólag korrigálni a dolgokat.

Ebben a cikkben arról írunk, hogy milyen lehetőségek vannak készház építés esetén. Gondolunk itt a szobák számára, a garázsok típusaira, valamint arra, hogy mire kell figyelni a kezdetekkor.

Milyen készházak léteznek?

A Variosystem-nél több lehetőség is akad arra, hogy az ember méret szerint válogasson. Bár igaz, hogy minden ház egyedi tervezés alapján valósul meg, a típusházak bármikor megtekinthetőek. Ezek irányt adnak azzal kapcsolatban, hogy mire vágyik az ügyfél. Ennek köszönhetően megalkotásra került pár kisebb és nagyobb épület, a legtöbb esetben azonban 4 szobás készházakról beszélhetünk. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne lennénk 1-2 szobával kisebb vagy nagyobb építmények.

A legnagyobb egyszintes típus 177 m2-es alapterülettel rendelkezik, amit egy 150 m2-es és egy 130 m2-es követ. Utóbbiban 4 szoba és 1 garázs is található. A legkisebb készház “mindössze” 85 m2, viszont ebben ugyanúgy 4 háló kapott helyet, így helyhiányra nem lehet panasz. A 160 m2-es, 3 szobás és dupla garázsos ingatlan igen népszerű, hiszen itt akad hely egy nagyobb család számára, ahol még az autó elhelyezése sem okozhat problémát.

Ami a kétszintes házakat illeti, itt nagyobb az eltérés, hiszen akadnak 3, 4, 5 és 6 szobás, valamint garázsos otthonok is. Ott van továbbá a 150 m2-es ikerház 4 szobával és egy garázzsal, amely kiváló megoldás szülők-nagyszülők, gyerekek számára. Hozzá kell tenni ismét, hogy bár vannak bemutató képek, a házak minden esetben egyedi elképzelések alapján készülnek, így tényleg teljes mértékben igényre szabhatóak. Sosem találni két egyformát.

Hogyan készülnek ezek a készházak?

A gyártó az épületeket kizárólag természetes anyagból készíti. A készházak nemcsak jó hő-, hanem kiváló hangszigeteléssel is rendelkeznek. Nyugodtan lehet majd pihenni, dolgozni, gyereket nevelni, főzni vagy éppen filmet nézni. Senki sem fogja zavarni a másikat, illetve a szomszédot. Kívülről is jóval kevesebb hang szivárog be, amely szintén előny lehet az éjszakai alvás során.

A környezettudatosság elterjedésével igen népszerűek lettek ezek a típusú ingatlanok, amik amellett, hogy kiváló energetikai tulajdonsággal rendelkeznek, már maga az építkezés is kevésbé környezetszennyező. Mivel gyorsan készen van, így a szomszédokat sem zavarjuk majd túl sok ideig.

A tervezés során azonban figyelembe kell venni, hogy ebben az esetben jóval nehezebb utólag korrigálni a házak belsejét. Mivel a helyszínre szállított kész elemeket ott is rakják össze, így a panelekben már végig futnak a vezetékek, ami miatt sok esetben képtelenség falakat ide-oda helyeztetni. Az elektromos vezetékezést már a kezdetekkor úgy kerül kialakításra, hogy a világítást megfelelően lehessen biztosítani. A készházak esetében tehát már előre át kell gondolni a konnektorok helyét, amikből általában sosincs elég.

Mit kell tudni a szerkezetkész, a félkész és a kulcsrakész házakról?

Fontos megjegyezni, hogy nemcsak kulcsrakész házak léteznek. A szerkezetkész ingatlanok esetében az ár a tervezést, az alapozást, a fő és válaszfal tetőszerkezetét, valamint a külső nyílászárókat foglalja magában. Ami a félkész típust illeti, itt már szinte mindent megkap a tulajdonos, kivéve a festést, burkolást, illetve a szanitereket és a belső nyílászárókat. Ebből adódik, hogy a kulcsrakész épületek árai ezeket mind tartalmazza.

Általánosságban elmondható, hogy az ügyfelek nagy része az utolsót szokta kérni, hiszen így tényleg semmi gondja nem lesz az építkezés során, mindent a cég vállal magára. A tulajdonos csupán a tervezésben és persze a színek, szaniterek egyéb apróságok kiválasztásában vesz részt.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz