Nálunk marad az 5%-os Áfa!

Ha 2024-ben megrendeli nálunk házát(SIP ház, gyorsszerkezetes ház, könnyűszerkezetes ház, készház), marad az 5%-os Áfa, és mi 2028-ig garantáltan felépítjük!

A 2026-ig történő alkalmazás lehetőségének határidejét a T/1614. számú törvényjavaslathoz kapcsolódó átmeneti szabály hosszabbítja meg 2028 végéig.

Az új házak esetében 2016 óta van érvényben az 5 %-os áfakulcs, ami jelentős kedvezmény a normál, 27 %-os áfához képest. Ezt eredetileg a lakásépítési piac élénkítése érdekében vezették be a kormány, de az időszakos szabályozások miatt továbbra is lehetőség van az 5 %-os áfa alkalmazására. Az újabb kétéves meghosszabbítás gyakorlatilag négy további évet jelent. A törvénymódosítás értelmében az új lakóingatlanok értékesítésekor 5 %-os áfakulcsot kell alkalmazni, még akkor is, ha a teljesítés időpontja (tehát a ház vagy lakás elkészülése és átadása) 2025. január 1. és 2028. december 31. közé esik. Ez azonban csak akkor érvényes, ha az építési engedélyhez kötött építési munka esetén az engedély 2024. december 31-ig véglegessé válik, vagy az egyszerű bejelentéssel történő építési tevékenység legkésőbb 2024. december 31-ig bejelentésre kerül! Fontos megjegyezni, hogy csak lakóingatlanokra vonatkozik az 5%-os áfakulcs, és csak újonnan épített lakások esetében alkalmazható maximum 150 négyzetméteres lakásoknál, illetve maximum 300 négyzetméteres alapterületű új családi házak esetén. A kedvezményes áfa csak akkor érvényesíthető, ha az építést végző vállalkozó értékesíti a lakást vagy a családi házat.

Ha Ön is 5% Áfa érvényesítést szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A 2024-es évben kötött szerződéseknél garantáljuk az 5%-os Áfa alkalmazását!

Felveszem a kapcsolatot

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz