Könnyűszerkezetes ház, gyorsház

Előnyei:

Gyorsaság

Könnyűszerkezetes ház, gyorsház: A könnyűszerkezetes ház ill. gyorsház építésének és kivitelezésének átfutási ideje 60-90 nap. E rövid idő köszönhető a száraz technológiának, a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak és néhány esetben az előregyártásnak. Lényegesen lecsökkentheti vagy akár ki is küszöbölheti az albérlet és a többszöri költözés költségeit, amely probléma nagyon sok családnál fennáll. Könnyűszerkezetes ház, gyorsház kapcsolat, információ kérés itt!

Energiatakarékosság, kiváló hő- és hangszigetelés

A könnyűszerkezetes ház, gyorsház hőszigetelő képessége az építés során alkalmazott anyagok tulajdonságaiból adódóan jobb, mint a hagyományos szerkezetű épületeké. Az ilyen technológiával épülő házak esetében a fűtési költség mintegy 30-50%-kal is csökkenthető és a jól kialakított hőszigetelés jelentősen csökkenti a CO2 kibocsátást. Az emelkedő energiaárak miatt a falak hőszigetelő képességét egyre fokozzák a gyártók. Ezen a téren a könnyűszerkezet verhetetlen.

Anyagtakarékosság

A nagyfokú üzemi előregyártás előnye a nagy méretpontosság és a standard minőség biztosítása. Az optimális anyagfelhasználás miatt kevesebb a hulladék is, ezért rendkívül anyagtakarékos megoldás a könnyűszerkezetes ház.

Helytakarékosság

A könnyűszerkezetes ház, ill. gyorsház esetében alkalmazott technológia vékonyabb külső térelhatároló szerkezetek (falak) építését teszi lehetővé, mint a hagyományos építési mód, melynek következtében a telek azonos beépített alapterületén nagyobb hasznos lakás-alapterületet lehet elérni. Ez újabb költségmegtakarítást jelenthet.

Magas szintű tűzvédelem

A kis helyi tüzekkel szemben (gázon felejtett étel, karácsonyfatűz stb.) a könnyűszerkezetes ház gipszkarton borítása megvédi a tartószerkezetet, ugyanis anyagtípustól, vastagságtól és rétegszámtól függően 20-40 perc tűzgátlást biztosít. A vázszerkezetet kitöltő ásványi anyagú hő- és hangszigetelések amúgy sem éghetőek, tűz hatására sem csöpögnek. A falak rendkívül jól ellenállnak a tűznek, az ÉMI-vizsgán 1100 fokon égetve a magyar 30 perces követelményt messze túlteljesítették a 2 óra 15 perccel.

Földrengésállóság

A könnyűszerkezetes ház, ill. gyorsház földrengésállósága a hagyományos épületekénél jobb. Ez éppen a csuklós kapcsolatokkal kialakított oszlop-gerenda rendszerből és a rugalmas vázszerkezetből adódik.

Könnyebb átépítés és bővítés

A könnyűszerkezetes ház esetében az átépítés és a bővítés könnyen megvalósítható, nincsenek költséges bontási munkák és a falak nagyobb gond nélkül áthelyezhetők.

Időtállóság

Magyarországon kb. 30 éve építenek ilyen technológiával készülő épületeket, de külföldön vannak már száz-, sőt kétszáz éves házak, amelyek könnyűszerkezettel készültek.


Könnyűszerkezetes ház, gyorsház
Könnyűszerkezetes ház, gyorsház