Jakuzzi a lakásban?

Ki ne álmodott volna már arról, hogy saját wellness részlege legyen otthon? Azok a kiváltságosok, akik élvezhetik a beltéri jakuzzit, tudják, miről beszélünk.

A megfelelő befektetéssel, egy megfelelő beltéri vagy kültéri hellyel és egy erre szakosodott cég segítségével bármilyen hétköznapi helyiséget hotellé alakíthatunk, ahol kikapcsolódhatunk és elszakadhatunk a világtól.

A házon belüli pezsgőfürdő telepítése nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Fontos, hogy a ház megfeleljen bizonyos térbeli és építési feltételeknek, valamint, hogy felvegyük a kapcsolatot a megfelelő szakemberekkel, akik a vásárlás előtt és után tanácsot tudnak adni.

Az első lépések: válasszuk ki a legjobb lehetőséget

Mindenekelőtt szeretnénk tisztázni, hogy a beltéri és kültéri pezsgőfürdő ugyanaz a termék, csak a telepítés helye változik. Telepíthetők akár házon belül, akár egy wellness-részlegben, akár egy kertben vagy egy családiház teraszán.

A pezsgőfürdők egyszerűen egy kádat jelentenek (nem összekeverendő a felfújható verzióval), amely fúvókákkal vannak ellátva, hogy bármikor kihasználhassuk a pezsgést. Emellett a fürdő termosztáttal és hőszivattyúval rendelkezik, amely képes a felhasználó által megadott hőmérsékleten tartani a vizet. Innentől kezdve csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik méret, kialakítás és ár tetszik a legjobban.

Kezdjük azzal, hogy a jakuzzi vásárlásakor különböző szempontokat kell figyelembe venni, mint például a vízsugarak (hogy ne legyenek sem túl agresszívek, sem túl finomak), a fúvókák ízlés szerinti beállításának lehetősége (élénkítő vagy pihentető), a zajszint (minél kevésbé zajos, annál pihentetőbb lesz) és a biztonsági feltételek (csúszásmentes anyagból készült).

Az is nagyon fontos, hogy az anyagok hosszú távon tartósak és könnyen tisztíthatóak legyenek. Mint minden vásárlásnál, az erre fordított pénz jobb befektetést jelent a jövőben.

A pezsgőfürdők főbb típusai

A pezsgőfürdők gyártásával és telepítésével foglalkozó vállalatok számos fajtát kínálnak. Általában a jakuzzikat a személyek száma szerint különböztetik meg: vannak 2-6 fő befogadóképességű magánhasználatra szántak, de találunk 12 személyeset is, bár ezt ritkábban keresik.

A különbségek esztétikai szempontból is lehetnek: vannak kerek, szögletes és sarokfürdők.

Egy másik fontos különbség az építőanyagban van: a leginkább ajánlott a fémszerkezetű, amelyek hosszabb élettartamot garantálnak, és külső felületük akril vagy rozsdamentes acél.

Ezenkívül számos modern pezsgőfürdő olyan technológiával is megvásárolható, amely lehetővé teszi a karbantartásukhoz szükséges energiafogyasztás megtakarítását.

Hol lehet telepíteni?

A pezsgőfürdő megvásárlását és telepítését megelőző másik lépés a telepítés helyével kapcsolatos. Ezt alaposan meg kell fontolni, mivel ez egy olyan eszköz, amely nagy helyet igényel. A fürdőszoba általában nem megfelelő hely, ezért a pezsgőfürdő felszereléséhez kellően nagy és jól felszerelt helyiségre van szükségünk.

A szellőzést is figyelembe kell venni, a belső helyiségnek, amelyben a jakuzzit elhelyezik, nagyon jól szellőztethetőnek kell lennie. Ne feledjük, hogy a víz elérheti a 38 fokot, ami párás kondenzációt hoz létre, tehát akár penészesedéshez is vezethet. Ha a természetes szellőzés nem lehetséges, akkor mérlegeljük a párátlanító beszerzését.

A helyiséggel szemben támasztott egyéb követelmények

A megfelelő hely és szellőzés mellett vannak más feltételek is, amelyekkel a beltéri helyiségnek rendelkeznie kell (vagy amelyekkel kiegészíthető) ahhoz, hogy a pezsgőfürdő tökéletesen és kellemetlenségek nélkül működjön. Bizonyos esetekben ezek a követelmények nem elengedhetetlenek, de rendkívül szükségesek a berendezések jó karbantartásához és a helyiség általános állapotához.

Íme a legfontosabbak

  • Padló: a padlónak jól kiegyenlítettnek kell lennie abban a térben, ahol a pezsgőfürdő állni fog, ugyanakkor ajánlatos, hogy a padló többi részén legyen lefolyó, hogy minimalizáljuk a víz szivárgás okozta károkat.
  • Falak: Javasolni szokták, hogy a falakat víz lepergető (vízálló) falburkolatokkal borítsuk. Ezenkívül célszerű a falakat a kültéri helyiségekben használt gombaölő festékkel festeni.
  • Bútorok: A szobában lévő bútoroknak ellenállónak kell lenniük a párás klímával szemben. Vízálló, a vízzel való érintkezésnek ellenálló anyagok használata ajánlott.
  • Aljzatok: a villanykapcsolókhoz hasonlóan az aljzatoknak is magas nedvességállósággal kell rendelkezniük. Választhatunk olyat, amit általában kültérre telepítenek.
  • Hő- és elektromos differenciálás: ezeket az egyes fürdők igényeihez kell igazítani.
  • Termikus fedél: erősen ajánlott a beszerzése, hogy a pezsgőfürdő ne veszítse el a hőmérsékletét, amikor nem használjuk.

Elengedhetetlen, hogy konzultáljunk egy szakemberrel

Talán ezek a tippek segítenek a döntés meghozatalában, és megerősítenek minket abban, hogy jakuzzit vásároljunk. Elkerülhetetlen azonban, hogy konzultáljunk egy megbízható szakemberrel a helyiség és a meglévő csatlakozásokhoz való felkészülés szempontjairól, ami mindig a tulajdonos felelőssége. Így bebiztosítjuk, hogy a vásárlás hosszú távon kifizetődjön.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz