Modern külső, rusztikus belső: így is megvalósítható!

Egy könnyűszerkezetes ház mindig lehet modern és egyben rusztikus. A legjobb alapanyagokat használva nemcsak vidéki bájt, hanem robosztus megjelenést is kölcsönözhetünk a belső tér számára.

A készházak kívülről sokszor egyformák, kockásak és modernek, de sosem tudni, hogy mi lapul odabent.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehet valami egyszerre új és régi!

Hagyományokhoz ragaszkodva a konyhában is

A belső tér kialakításánál nyugodtan ragaszkodhatunk a hagyományokhoz és becsempészhetjük a rusztikus bútorokat, akár felújított formában is. Ezáltal kívül egy időtálló, belül pedig egy romantikus otthonunk lehet, amely a 21. század minden követelményének megfelel majd.

A konyhában például nagyon divatos és könnyen beszerezhetőek a rusztikus tűzhelyek, amelyek a múlt és a jelen kapcsolatát testesítik meg. Míg kívülről visszanyúlnak a hagyományokhoz, addig belül tökéletesen passzolnak a modern kori háziasszonyok minden egyes kívánalmához. Legyen szó egy robosztus, hatalmas változatról, ahol akár több családnak is tudunk főzni, esetleg egy klasszikus méretről, ez a stílus sokáig trendi marad majd.

Pár fonott kosár, régi fémdaráló, kőmozsarak, vagy éppen zománcozott kancsók mind remek díszítőelemek, amiket akár használatba is vehetünk a mindennapok során. A konyha rendben tartása és annak higiéniája érdekében felejtsük el a fából készült tárgyakat, helyettük jobb megoldás a fát utánzó típus, amibe nem ül meg a piszok sem.

Modern készház, rusztikus belsővel

Egy tágas könnyűszerkezetes ház, amely varázslatosan képes kibontakoztatni a vidéki vonzerőt, köszönhetően a mennyezeti gerendáknak és a masszív kőelemeknek, messze a legjobb választás egy család számára. Ez mindig a váltást, a vidéken töltött idilli napokat testesíti meg, messze a világ zajától.

A nappali esetében a legjobb, ha ezeket az említett gerendákat szabadon hagyjuk, így tulajdonképpen már az építészeti elemekkel is csempészhetünk egy kis régi stílust a házba.
Egy mutatós könyvtár, esetleg egy könyves sarok, olvasószoba mindig jó választás, ha a család többi tagja is szívesen merül el az olvasmányok világában. Fontos azonban, hogy a helyiség szimmetrikusan legyen elrendezve.

Így például a kandalló mindkét oldalán jól mutat egy rusztikus bőr ülőgarnitúra tölgyfa szekrényekkel, székekkel. A kisebb dekorációkkal pedig könnyedén megváltoztathatjuk a koncepciót. Egy modern lámpával tökéletesen összhangba hozhatjuk az otthonunk külső és belső részét.

Középpontban az ebédlő

Ha olyan készházat választottunk, ahol akad hely egy külön ebédlőnek, akkor igyekezzünk azt a középpontba helyezni. Nemcsak azért, mert itt gyűlik össze majd a család apraja-nagyja, hanem azért is, mert az étkezés mindig egy olyan esemény, amit a legjobb közösen eltölteni.

Az ebédlő csillárja kapcsán nyugodtan jöhet egy modern változat, amivel szintén a külső térből csempészünk be egy kicsit a lakásba. Emellé jöhet egy robosztus tölgyfa asztal, egy istállószerű ajtó, valamint pár elegáns ebédlőszék. A színek tekintetében igyekezzünk összekötni a konyhával, esetleg amerikai nappali esetén mind a két helyiséggel. Így jóval mutatósabb lesz az összkép.

A pihenés se maradjon ki!

Bár sokszor nem fordítunk elegendő figyelmet a hálószobára, mondván, hogy csak aludni járunk be, a pihenés során fontos, hogy megfelelő színeket és anyagokat használjunk. Egy mesébe illő hangulattal máris sokkal kellemesebb lesz az alvás, főként ha fa burkolatokat és bútorokat használunk fel.

Jöhet néhány klasszikus dekoráció, egy kőkandalló és máris élvezehetőbbé válik az itt töltött idő. Ne feledkezzünk meg a csipketerítőről, a hatalmas ágytakarókról, valamint a díszpárnákról sem, amik mellett remekül mutatnak a fonott anyagú díszek, a természetes kiegészítők.

Érdemes tehát alaposan megismerkedni ezzel az irányzattal, hiszen egy ilyen elrendezést garantáltan mindenki értékelni fog, aki egy kicsit is kedveli az idillt és a békét. Válogassunk össze érdekes dekorációkat, nyers bútorokat és puha szőnyegeket, amikkel igazán egyedivé és hangulatossá tehetjük az otthonunk belső terét, még készház esetén is.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz