3 tipp a könnyűszerkezetes házunk berendezéséhez

A könnyűszerkezetes házunk felépítése még csak az első lépés egy modern és lakható környezet megalkotásához. Az épületet be is kell rendeznünk, és ez az a terület, ahol nagyon könnyen el lehet csúszni.

A legtöbben érezzük, hogy mit kellene felhasználni a ház belsőjének kialakításakor, de a végeredmény aztán valahogy nem lesz tökéletes. Ebben a cikkben 3 tippet ismerhetünk meg, melyekkel könnyebben berendezhetjük az épületünket.

1. Nagyon fontosak a színek

Szinte az összes filozófiának alapelve a színek megfelelő párosítása, és pont ez az elsődleges feladatunk az épületünk belsőjének megtervezésekor is. A segítségükkel nem csak optikailag növelhetjük meg a belső teret, hanem behatással lehetünk az ott élő kedvére, pihenésére vagy szórakozására is.

A legtöbb lakberendező már kapásból tudja azokat a párosításokat, melyekkel nem lehet tévedni, de szerencsére ezek könnyen kideríthetők az internet segítségével is. Ezek a párosítások a legtöbb könnyűszerkezetes házban felhasználhatók:

 • türkiz + krémszín
 • zöld + piros
 • arany + királykék
 • babakék + gyöngyház rózsaszín
 • korallrózsaszín + lila
 • téglavörös + barna
 • sárga + szürke
 • korallrózsaszín + bézs

2. Legyen elég tárolóhely

A szüleink még mindenhol nagy szekrényeket helyeztek el, melyeket teletömtek kisebb-nagyobb kacatokkal. Ma már azonban a nagy, nyitott terek hódítanak, ezért kár lenne a modern könnyűszerkezetes házunkat telezsúfolni.

Mivel folyamatosan újabb és újabb cuccokat szerzünk be mi is, ezért ezeket valahova el is kell tenni. Köszönhetően a modern lakberendezésnek, számos helyet találhatunk, ahova eltehetjük szem elől a dolgainkat. Ezeknél nem árt némi kreativitás, és a nagyobb dolgokat még a könnyűszerkezetes ház tervezése közben meg kell beszélni az építésszel.

De tároló lehet a gardrób, a lépcső alatti zug, a beépített szekrények, a lócák, az ágy alatti hely és így tovább. Sok helyet spórolhatunk, ha nem nagy és robusztus szekrényeket használunk fel, hanem csak polcokat, ezeket pedig akár tolóajtókkal zárjuk el a környezetüktől.

Ha pedig szeretünk barkácsolni, a kisebb dolgokat mi magunk is beszerelhetjük, ezzel a szakember díjának egy részét további kiegészítőkre költhetjük.

3. Tervezzük meg a konyhát is

A konyha fő része az épületnek, ezért kiemelt hangsúlyt kell kapnia. Ez még akkor is így van, ha nem szeretünk főzőcskézni, hiszen viszonylag nagy részét így is elfoglalja a helyiség az épületnek.

Már a berendezés során gondolnunk kell a részletekre, ahol mindig a nagyobb elemekből induljunk ki, és azokhoz illesszük a kisebbeket. Az olyan gépek, mint például a hűtő, a mosogatógép, a sütő és a főzőlap, sokféle stílusban vásárolhatók meg. Ezeket illesszük egymáshoz a kinézetben is, majd utána ehhez mérten szerezzük be a kisebb dolgokat.

A fentiekkel akár szélsőségesen más irányokba is elmehetünk, hiszen például az inox eszközök segítségével egy hi-tech, kissé steril konyhát tudhatunk magunknak, a mázos cserepek és színes dolgok pedig inkább a bohókás hangulatot árasztják.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

  Elfogadom az Adatkezelést

  Elérhetőségek
  Legfrissebb írásaink

  Ajánlott bejegyzések

  Vissza az összes íráshoz