Feng shui a könnyűszerkezetes házainkban is

A modern, könnyűszerkezetes házak kiválóan alkalmasak arra, hogy a feng shui filozófiának megfelelően rendezzük be őket. Ennek alapelve, hogy a házunk bútorai és más kiegészítői komoly behatással vannak az életünkre, ezért be kell tartanunk néhány szabályt, hogy a legjobb lelki egyensúlyt és egészséget érhessük el.

A feng shuiban öt elem létezik, ezek gondoskodnak az energiák áramlásáról, és mindegyikük saját színekkel rendelkezik. A fa színei a kék és a zöld, a tűzé a vörös, a földé a sárga, a fémé a fehér, az ezüst és a bézs, a vízé pedig a fekete és a sötétkék.

A színeknek hatása van az emberi életre, a zöld megnyugtat és segíti a kreatív munkát. A kék szintén lecsillapít, és serkenti az agyat a gondolkodásban. A piros éhessé tesz, és könnyen agresszívvá válunk a közelében. A sárga segít a másokhoz való közeledésben, a kapcsolat felvételében. A fehér a tisztaságot és az egyszerűséget jelenti, a barna pedig nyugalmat áraszt és az állandóságot jeleníti meg a színek közül. Végül pedig a fekete segíti az elménk szárnyalását.

A tárgyak elhelyezkedése is fontos

A feng shui szerint egyáltalán nem mindegy, hogy a könnyűszerkezetes házunkban melyik tárgyat hová helyezzük el. Mindegyik pozitív vagy negatív energiákat sugároz, ezért figyelnünk kell a megfelelő felhasználásunkra. Kerülnünk kell a régi, törött, kopott vagy nem kihasznált tárgyakat, illetve a hatalmas szekrényeket, az éles felületeket, a téglalap vagy négyszögletes alakú asztalokat, mivel ezek negatív energiákat adnak át. Ugyanígy tilos a kaktuszok, a szúrós vagy száraz virágok felhasználása, mert ezek is az elmúlást mutatják.

A filozófia az ajtók és az ablakok között képzeletbeli vonalat húz, ha ezekre növényeket helyezünk el, azok el fognak pusztulni. Szintén negatív hatása van a nem megfelelően felszerelt tükröknek, mert ilyenkor nem látjuk bennünk a teljes testünket, ami ronthatja az önbizalmunkat.

Fontos a rend, ezért az egész házunkban mindennek szépen elrendezve kell lennie, ami a fiókokra, szekrényekre és más berendezések tartalmára is kiterjed. Emiatt be kell hajtogatnunk a zoknikat, alsóneműket, pólókat, pulcsikat és más ruhaneműket is. Az evőeszközöknek és minden dolognak szintén rendben kell sorakozniuk.

A feng shui előnyben részesíti a vidám színek felhasználását, mert ezek élettel töltik meg a könnyűszerkezetes házunkat. Ez nem csak a falak színére vonatkozik, hanem a bútorok, a párnák, szőnyegek, függönyök és minden más megjelenésére is.

A filozófia része a jing és jang is, mely szerint a feminim és maszkulin dolgoknak is egyensúlyban kell lenniük. Ez az élet minden területére kiterjed, és ide tartozik a világos és a sötét, a nappal és az éjszaka, a magas és az alacsony, és még számos más dolog.

Ha a feng shui alapelvei szerint szeretnénk élni, akkor már a könnyűszerkezetes ház tervezésekor érdemes megbeszélnünk ezt a kivitelezővel. Számos szabály vonatkozik az épület részeire is, például tilos az ajtóknak egymással szemben lenniük, mivel átsüvít rajtuk az életenergia.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz