Még több okoseszköz az otthonunkba

Már egy korábbi bejegyzésünkkel megkezdtük a sort, és számos olyan eszközt szedtünk össze, melyekkel okosabbá tehetjük a könnyűszerkezetes otthonunkat vagy a hagyományos téglaházunkat. A lista azonban még koránt sem volt teljes, nagyon sok hasznos berendezés várja, hogy bemutassuk őket.

Ebben a cikkben újabb 5 okoseszközt fedezünk fel közösen.

Vízszivárgás-detektor

A vízszivárgás olyan dolog, mely alattomosan jelenik meg, és rendszerint jó sokáig fennáll, mire észrevesszük. Ez főleg akkor probléma, ha általánydíjat fizetünk és a hatalmas vízveszteséggel csak az elszámoláskor szembesülünk. Emellett a folyamatos ázás többmilliós károkat is okozhat az ingóságban vagy ingatlanunkban.

Az okos vízszivárgás-detektorokat ezekre a stratégiai pontokra elhelyezve biztosítható, hogy a pince, a vizes helyiségek vagy más területek ne ázhassanak hónapokig, és azonnal jelzést kaphassunk probléma esetén.

Fürdőszobai eszközök

Az okoseszközöknél általában mindig valamilyen hi-tech eszközre asszociálunk, de a fürdőszoba meg tudja mutatni, hogy ez nem mindig van így. Ebben a helyiségben olyan mindennapi kellékek válhatnak okossá, melyek a hétköznapjaink részei.

Az intelligens csaptelepek kikapcsolják magukat, ha érzik, hogy eltávolodtunk tőlük, ezzel vizet spórolnak meg. A zuhanyfejek extra mennyiségű levegőt kevernek a vízhez, így a csapot kevésbé megnyitva is úgy érezhetjük, hogy ömlik a víz belőlük.

Már léteznek okostoalettek is, melyek le- vagy felhajtják az ülőkét, zenét játszanak le, meleget sugároznak vagy bidéként is használhatók.

Robotporszívó

Bár már egy ideje elérhetők kereskedelmi forgalomban, valójában a robotporszívók is okos eszköznek számítanak. Ezekből a lehető legkülönfélébb kivitelek léteznek. Vannak olyan típusok, melyeket le kell tenni a padlóra, és fel-alá közlekedve feltakarítanak, akadályba ütközve pedig visszafordulnak.

Más porszívók ennél többet tudnak, beállítható náluk, hogy mikor végezzék a munkát, így kevésbé zavarják a mindennapi életünket. Egyes típusok pedig a wifihez is csatlakoznak, így akár az otthonunktól távol is elindíthatjuk a porszívózást, ha hirtelen vendég érkezne.

Zöldségeskert

Ma már az sem lehetetlen, hogy az otthonunkban növesszük a zöldségeskertünket. Még akkor is, ha főleg a fűszernövényekre kell gondolni ennél a típusú felhasználásnál.

Több cég is kínál olyan okos szetteket, melyek kompletten tartalmazzák a termőtalajt, a növények magjait, a növekedéshez szükséges fényt, az öntözés kellékeit és minden mást. Ennél csak ki kell csomagolni a gépet, fel kell tölteni vízzel, onnantól fogva mindent önmaga irányít. Nekünk nincs más teendőnk, csak szükség esetén letépni egy-egy szál friss fűszernövényt a tartóról.

Állatetető

Ha van otthon házi kedvenc, akkor ismerős lehet a helyzet, hogy nagyon komolyan az ő életritmusukhoz kell szabnunk a család életét. Ezen segíthetnek a különféle okos állatetető készülékek, melyek az előre beprogramozott menetrend szerint adnak élelmet az otthon lévő cicáknak vagy kutyáknak.

Mivel okosgépekről van szó, ezért a bennük található tápmennyiségről és vízről jelentést tudnak küldeni, különféle statisztikákat gyárthatnak, és akár távolról is bele tudunk avatkozni a működésükbe.

Megosztás

Díjmentes építési konzultáció

    Elfogadom az Adatkezelést

    Elérhetőségek
    Legfrissebb írásaink

    Ajánlott bejegyzések

    Vissza az összes íráshoz